Заек качаторе

Дата: 24.02.2012
Източник: Бон Апети
Заек качаторе
 
Необходими продукти:
1 заек (около 1,2 кг)
1–2 глави лук
2 стръка селари
2 скилидки чесън
1 с. л. каперси
2–3 с. л. доматена паста (концентрат)
400 мл марсала
1 ч. ч. пилешки бульон
4–5 с. л. зехтин
1/2 ч. ч. маслини (каламон или каламата)
1/4 връзка магданоз
1/2 ч. л. риган
2–3 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
за гарнитурата от тиква:
400 г тиква тип Цигулка
2–3 скилидки чесън
100 г краве масло
1 ч. ч. пилешки бульон
2–3 стръка мащерка
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Заек качаторе
Заекът се почиства и се нарязва на парчета. Залива се с марсала, покрива се с фолио и се маринова за 2 часа. Отцежда се, овкусява се със сол и черен пипер, a виното се запазва.


2
Заек качаторе 2
Лукът се нарязва на полумесеци и заедно с чесъна се запържва в зехтина.


3
Заек качаторе 3
Заешкото се овалва в брашно и се запържва в съда при лука, докато стане златисто.


4
Заек качаторе 4
Сипва се доматената паста разтворена в част от бульона. Налива се и останалия бульон и се оставя да къкри 30 минути.


5
Заек качаторе 5
Прибавят се маслините, каперсите, нарязаното наситно селари, ригана, мащерката и 1/2 ч. ч. от маринатата. Готви се още 30 минути (добавя се още марината, ако е нужно). Магданозът се нарязва наситно и ястието се поръсва.


6
Заек качаторе 6
Тиквата се почиства и се нарязва на шайби. С помощта на малък ринг от нея се изрязват форми.


7
Заек качаторе 7
Маслото се разтопява в тиган и пънчетата се запържват (може да сложите и изрезките, ако са в интересни форми). Овкусява се със сол, черен пипер и мащерка и се налива пилешки бульон до ръба на пънчетата.  Оставя се да къкри на слаб огън.

 


8
Заек качаторе 8
След като течността изври, тиквата се прехвърлят в тава, намазана с масло. Слагат се смачканият чесън и индийското орехче. Запича се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, докато пънчетата хванат златиста коричка.


9
Заек качаторе 9
Месото се слага в чинии и се гарнира с тиквените пънчета.

 

 

Съвет: За да има по-вкусна коричка месото, може първо да запържите него, а след това да го извадите и да запържите лука и т.н. като следвате рецептата.

 

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
ще го пробвам
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Имах възможноста да опитам това ястие направо е божественно.Не е за изпускане,опитайте го и вие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта