Сконс с малини и шоколад

Лесен домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 04.07.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
200 г замразени малини
150 мл животинска сметана
150 г шоколадов кувертюр
60 г краве масло (студено)
30 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
1 яйце
2 ч. л. бакпулвер



Начин на приготвяне:
1
Сконс с малини и шоколад
Брашното се разбърква с бакпулвера и захарта.
2
Сконс с малини и шоколад  2
Добавя се студеното масло и се претрива с ръце, за да се получат трохи.
3
Сконс с малини и шоколад  3
Прибавя се и накълцаният шоколад, и се разбърква.
4
Сконс с малини и шоколад  4
Сметаната се разбива с ванилията и жълтъка.
5
Сконс с малини и шоколад  5
Тестените трохи се смесват с накълцаните замразени малини и течните съставки. Разбърква се внимателно, без да се прекалява – тестото не трябва да е хомогенно.
6
Сконс с малини и шоколад  6
Прехвърля се на плота, оформя се като топка и леко се притиска с ръце, да се изравни.
7
Сконс с малини и шоколад  7
От него се изрязват триъгълници и се подреждат в тава с незалепващо покритие.
8
Сконс с малини и шоколад  8
Мажат с разбития белтък и по желание се поръсват със захар.
9
Сконс с малини и шоколад  9
Пекат се 12–15 минути в загрята на 210 градуса фурна, с вентилатор.Сервират се.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2022
Сухичко, но се изяде.
2.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2016
За първи път пробвах класически сконс със стафидки преди години в Англия. Благодаря на Бон Апети за интерсната идея за сконс с малини и шоколад . Истинско блаженство за небцето.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2016
Страхотен и много лесен десерт!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: