Сконс с наденица

Солени курабийки
Източник: Бон Апети
Дата: 05.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г сурова наденица
380 г брашно
100 г заквасена сметана
125 г краве масло
2 яйца
100 г сирене „Чедър”
1 голяма червена чушка
2 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
1 ч. л. суха мащерка
1 пакетче бакпулвер
жълтък за намазване
брашно за поръсване
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Сконс с наденица
Месото на наденицата се изважда от червото.
2
Сконс с наденица 2
Запържва се до златисто, като се бърка енергично.
3
Сконс с наденица 3
Отцежда се върху салфетка.
4
Сконс с наденица 4
Червената чушка, чесънът и лукът се наситняват.
5
Сконс с наденица 5
Брашното се смесва със сол и черен пипер, бакпулвера и нарязаното на кубчета студено масло, и се претрива, за да се получат трохи.
6
Сконс с наденица 6
Добавят се яйцата и сметаната.
7
Сконс с наденица 7
Разбърква се и се слагат чушката, чесънът, лукът, мащерката, сиренето и каймата.
8
Сконс с наденица 8
Замесва се средно твърдо тесто, което да не лепне по пръстите (ако е необходимо, се добавя още брашно).
9
Сконс с наденица 9
Върху набрашнен плот се разточва кора с дебелина 3 см.
10
Сконс с наденица 10
Изрязват се малки кръгове.
11
Сконс с наденица 11
Поставят се в тава, покрита със силиконов килим (или с хартия за печене) и се намазват с разбит жълтък.
12
Сконс с наденица 12
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна около 8–10 минути, в зависимост от размера им.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2017
Това е следващото, което ще приготвя
3.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
Много ми харесаха тези бисквитки, но не ми допадна особено вкуса на мащерката. Другият път ще пробвам без нея.
2.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2014
звучи страхотно
1.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2014
станаха невероятно вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: