Скордаля

Дата: 13.10.2011
Източник: Бон Апети
Скордаля
 
Необходими продукти:
500 г картофи
100 мл готварска сметана
6–8 скилидки чесън
6 филии хляб (без кората)
30 г орехи
100 мл зехтин
40 мл оцет
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Скордаля
Картофите се измиват и се сваряват. Обелват се и още топли се пюрират с преса за картофи.


2
Скордаля 2
Прибавя се сметаната и се разбърква.


3
Скордаля 3
Чесънът се намачква на паста с малко сол и се добавя към картофите.


4
Скордаля 4
Хлябът се накисва във вода, след това се отцежда много добре и се слага при останалите продукти.


5
Скордаля 5
Сместа се прехвърля в блендер и се пюрира. Постепенно се наливат оцета и зехтина, овкусява със сол и черен пипер и отново се пюрира, докато се получи консистенция на майонеза.


6
Скордаля 6
Скордалята се поръсва няколко капки зехтин и с натрошените орехи. Поднася се към риба, хляб и т.н.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта