Скордаля

Традиционен гръцки сос, подходящ за риба и препечен хляб
Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2011
Скордаля
 
Необходими продукти:
500 г картофи
100 мл готварска сметана
6–8 скилидки чесън
6 филии хляб (без кората)
30 г орехи
100 мл зехтин
40 мл оцет
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Скордаля

Картофите се измиват и се сваряват. Обелват се и още топли се пюрират с преса за картофи.


2
Скордаля 2

Прибавя се сметаната и се разбърква.


3
Скордаля 3

Чесънът се намачква на паста с малко сол и се добавя към картофите.


4
Скордаля 4

Хлябът се накисва във вода, след това се отцежда много добре и се слага при останалите продукти.


5
Скордаля 5

Сместа се прехвърля в блендер и се пюрира. Постепенно се наливат оцета и зехтина, овкусява със сол и черен пипер и отново се пюрира, докато се получи консистенция на майонеза.


6
Скордаля 6

Скордалята се поръсва няколко капки зехтин и с натрошените орехи. Поднася се към риба, хляб и т.н.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: