Резене на тиган с доматен сос и чесън

Дата: 21.02.2012
Източник: Бон Апети
Резене на тиган с доматен сос и чесън
 
Необходими продукти:
2 бр. резене
4 скилидки чесън
100 мл доматен сок
2 с. л прясно изцеден лимонов сок
4 с. л. зехтин
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Резене на тиган с доматен сос и чесън
Грудката на резенето се нарязва на ивички, а ако има листенца се заделят за украса. Чесънът се наситнява.


2
Резене на тиган с доматен сос и чесън 2
Запържват се в зехтина, на умерена температура, до златист цвят. Подправя се със сол и черен пипер.


3
Резене на тиган с доматен сос и чесън 3
Налива се доматеният сок и се оставя да къкри за 10–15 минути.


4
Резене на тиган с доматен сос и чесън 4
Преди сервиране се поръсва с лимоновия сок и наситнения магданоз. Поднася се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2014
Наистина, много вкусна гарнитура за риба.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2013
Много, много вкусно. Ще ми се финокиото да е малко по евтино, за да го готвя по-често!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


monikabella555 се регистрира в сайта.
Ивайло се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Хрупкав хляб със сусам
Angelina Daneva се регистрира в сайта.
ioni се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Пица със зеленчуци на грил
SuperMag коментира рецептата Салата от печени тиквички
SuperMag коментира рецептата Пилешко с пролетни зеленчуци
SuperMag коментира рецептата Супа топчета със спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта