Горещ шоколад

Дата: 07.10.2011
Източник: Бон Апети
Горещ шоколад
 
Необходими продукти:
250 г натурален шоколад
1 л прясно мляко
2 с. л. мед
200 мл гореща вода
1 люта чушка
1 шушулка ванилия
1 пръчка канела
1 с. л. смлени бадеми
бита сметана за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Горещ шоколад
В касерола се слагат водата и лютата чушка, разрязана надве и почистена от семките. След като течността заври, се изчаква да се редуцира на половина. След това чушката се отстранява.

 

 

 


2
Горещ шоколад 2
В друга касерола се налива прясното мляко, слагат се канелата и ванилията, която се цепва, за да може зрънцата да паднат вътре.


3
Горещ шоколад 3
Когато млякото кипне, се отстраняват канелата и ванилията.


4
Горещ шоколад 4
Слага се натуралния шоколад, предварително начупен и се подслажда с меда.


5
Горещ шоколад 5
Налива се лютивата вода. Оставя се да кипне и горещият шоколад се сервира гарниран с бита сметана и поръсен с бадеми.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
Silvi Taseva се регистрира в сайта.
KREMCHO публикува рецептата Рошави вегански сладки
Драга Мишева публикува рецептата Питка „Слънце“
Нели Палийска се регистрира в сайта.
Iva Atanasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта