Задушени праз с доматки, сирене и пушени гърди похлюпени с яйца под капак

Източник: Златина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.02.2012
Задушени праз с доматки, сирене и пушени гърди похлюпени с яйца под капак
 
Необходими продукти:
1 голям стрък праз
малко бурканче домати консерва
100 г краве сирене
100 г пушени св. гърди
по една щипчица черен, червен пипер, джоджен, чубрица
8 броя яйца
за поръсване магданоз


Начин на приготвяне:
1
Задушени праз с доматки, сирене и пушени гърди похлюпени с яйца под капак

В тефлонов тиган или тавичка голяма около 30см запържваме праза леко до омекване и добавяме доматите, похлюпваме капака и оставяме да си врят слабо до сгъстяване.


2
Задушени праз с доматки, сирене и пушени гърди похлюпени с яйца под капак

Прибавяме нарязаните на плочки гърди, а след тях също на квадрати нарязаното сирене, похлюпваме и след кратко задушаване ( до омекване на сиренцето) поръсваме подправките. Чукваме цели яйцата едно до друго и затваряме с капака. Преди още да изключим котлона поръсваме червения пипер и листенцата магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
рецептата може спокойно да се приготви и в пролетен вариант с пресен лук и пресен чесън!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: