Сладки с банани и фурми

Толкова вкусни и ароматни, че изчезват за секунди
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
1/2 пакетче суха мая (7 г)
150 г бяло брашно
150 г пълнозърнесто брашно
2 с. л. захар
1/2 ч. л. куркума
1 щипка сол
захар за поръсване
1 яйце за намазване

за пълнежа:
150 г сочни черни фурми
2 банана


Начин на приготвяне:
1
Сладки с банани и фурми
В купа се смесват двата вида брашно, захарта, маята и куркумата. Разбърква се с ръце и се наливат 170 мл топла вода. Добавя се солта и се замесва меко тесто. Прехвърля се в купа и се оставя да втаса за около час.
2
Сладки с банани и фурми 2
Фурмите се почистват от костилките и плодовете се заливат с гореща вода, за да набъбнат леко и се отцеждат.
3
Сладки с банани и фурми 3
Бананите се обелва и се намачкват с вилица. Смесват се с отцедените и накълцани фурми.
4
Сладки с банани и фурми 4
Тестото се разточва на голяма тънка кръгла кора. С ринг се изрязват кръгчета, краищата им се намазват с вода, а в центъра на половината от тях се слага по малко от пълнежа. Покриват се с останалите кръгчета и с вилица се притискат по краищата.
5
Сладки с банани и фурми 5
Поставят се в тава с пергаментова хартия, намазват се с разбито яйце, поръсват се със захар и се оставят на стайна температура за около 15 минути.
6
Сладки с банани и фурми 6
След това се пекат в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор около 15–20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2016
Получиха се много вкусни сладки. Малко видоизмених формата. Благодаря Ви Бон Апети!
7.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2014
Много лесни сладки. От това количество продути излязоха 18 броя сладки с големината на отворено гърло на чаена чаша. Веднага се изядоха... Ако обичате по жилавите сладки, то тези са точно за вас.
6.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2014
Наистина изчезнаха за секунди :)
5.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
яко
4.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2013
Вкусотия :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: