Сладкиш „Линдзер“

ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 27.12.2016
Сладкиш „Линдзер“
 
Необходими продукти:
1 яйце
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. краве масло
1/2 ч. ч. олио
1 к. ч. кисело мляко
1 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
3 ч. ч. брашно
1 буркан домашно сладко


Начин на приготвяне:
1
Яйцето се разбива със захарта. Добавят се киселото мляко, маслото и олиото. Разбърква се добре и към получената смес се сипват ванилията и бакпулверът. Постепенно се прибавя брашното – трябва да се получи меко и лепкаво тесто.
2
1/3 от тестото се слага във фризер за 15 минути, за да стегне.
3
Останалата част от тестото се разстила в тава, с хартия за печене на дъното. Върху тестотоо равномерно се разпределя сладкото. Отгоре се настъргва замразеното тесто, като се стараем да покрием сладкото.


4
Сладкишът се пече около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: