Пълнени тиквички суфле

Източник: Бон Апети
Дата: 08.08.2001
Пълнени тиквички суфле
 
Необходими продукти:
4 тиквички
1/2 глава лук
2 с. л. олио
200 г извара
1 с. л. галета
2 с. л. нарязан копър
2 яйца


Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички суфле
Тиквичките се разрязват на две и се бланшират за 3 минути в кипяща вода. След като се охладят достатъчно, вътрешността им се издълбава и се нарязва надребно.
2
Пълнени тиквички суфле 2
В олио за минута се запържва нарязаният наситно лук, прибавя се вътрешността на тиквичките. Задушава се 5 минути. Белтъците на яйцата се разбиват на сняг.
3
Пълнени тиквички суфле 3
Изварата се омесва с копъра, отделените жълтъци, запържения лук, галета. Посолява се на вкус. Прибавят се разбитите белтъци. Тиквичките се пълнят с готовата смес и се подреждат в намазнена тава. Налива се един пръст вода. Пече се при температура 200 градуса 20-30 минути (до златисто).
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2015
Тиквичките станаха страхотни. Плънката от извара ми излезе повече и напълних по същия начин леко сварени картофи. Станаха също толкова добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


181 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: