Сладкиш с крем сирене и сини сливи

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 16.05.2017
Сладкиш с крем сирене и сини сливи
 
Необходими продукти:
100 г натурален шоколад
125 г краве масло
1 1/2 ч. ч. захар
3 яйца
10 г ванилова захар
1 щипка сол
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
250 г крем сирене
100 г сушени сини сливи


Начин на приготвяне:
1
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня, след което леко се охлаждат.
2
Яйцата се разбиват с 1/2 ч. ч. захар, малка част от ваниловата захар и солта.
3
Крем сиренето, останалата захар и ваниловата захар се разбиват до кремообразна смес, към която се налива маслено-шоколадовият сос.
4
Брашното се смесва с бакпулвера и постепенно се добавя към сместа, на части, при непрекъснато, но не много силно разбъркване, до получаване на кексово тесто.
5
Тавичка (или форма за кекс) се намазнява и се застила с хартия за печене. Налива се 1/3 от шоколадовата смес, а после 1/2 от яйчената смес, поръсва се с по-голямата част от нарязаните на ситно сливи. Следва отново шоколадово тесто, после бял слой и сушени сливи, като се редува така, до изчерпване на продуктите.

6
Сладкишът се пече 40-45 минути (до суха клечка) в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2018
сладкиша стана сочен отвътре и добре изпечен .Аз лично използвах по-малко брашно и 50 гр повече от сиренето.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: