Кремки

Дата: 17.05.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основното тесто:
400 г брашно
100 мл прясно мляко
1 жълтък
85 г захар
20 г сухо мляко
60 г краве масло (меко)
1 пакетче суха мая (7 г)
5 г сол
за тестото за декорация:
170 г брашно
2 с. л. нишесте
115 г краве масло (меко)
100 г захар
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода
3 жълтъка
1 щипка сол
за крема:
1 пакетче инстантен ванилов крем
1 пакетче инстантен ягодов крем
1 пакетче инстантен шоколадов крем
1,2 л студено прясно мляко (3,6%)
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
КремкиОт 25 г от брашното и 80 мл вода се приготвя предварително тесто, като брашното и водата се загряват в касерола на слаб огън и се бърка, докато се сгъсти.
2
Кремки 2Отстранява се от котлона и се разбърква със студеното мляко и жълтъка.
3
Кремки 3Сухото мляко се смесва с останалото брашно, маята, захарта и солта.
4
Кремки 4Добавя се и предварителното тесто.
5
Кремки 5Меси се, докато се получи гладко тесто.
6
Кремки 6Постепенно се прибавя маслото и се меси, докато тестото го поеме.
7
Кремки 7Тестото се прехвърля в купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса. Разделя се на 18 еднакви топки, които се подреждат на разстояние една от друга в 2 тави с незалепващо покритие и се оставят повторно да втасат.

8
Кремки 8Тестото за декорация се приготвя, като маслото се разбива със захарта, докато се получи пухкав крем.
9
Кремки 9Прибавят се 2 жълтъка и отново се разбива.
10
Кремки 10Брашното, бакпулверът, содата, солта и нишестето се разбъркват и се сипват при маслената смес. Разбърква се отново.
11
Кремки 11Трябва да се получи твърдо тесто, което се разточва между два листа пергаментова хартия. Прибира се във фризер, за да стегне.
12
Кремки 12Студеното тесто се разточва на тънка кора, от която с ринг се изрязват 18 кръга. (Трябва да са с размера на вече втасалите топки тесто). Намазват се с разбит с малко вода жълтък.
13
Кремки 13След това с остър нож по повърхността им се правят ромбове.
14
Кремки 14С така подготвените кръгове се покриват втасалите питки.
15
Кремки 15Пекат се около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се върху решетка.

16
Кремки 16Студеното прясно мляко за крема се разпределя в три купи. Сипват се инстантните кремове – ванилия, ягода и шоколад – и всеки се разбърква с миксер (на високи обороти), докато се сгъсти.
17
Кремки 17Трите крема се прехвърлят в три различни поша.
18
Кремки 18Питките се разрязват леко и се пълнят с крем.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivailo Stanev се регистрира в сайта.
Metka Zapazenata Marka се регистрира в сайта.
Наталия се регистрира в сайта.
Ася се регистрира в сайта.
Тео Тодоров се регистрира в сайта.
kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта