Сладкиш с ягоди

Ароматен, много вкусен с леко влажна текстура
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 04.05.2019
Сладкиш с ягоди
 
Необходими продукти:
150 г меко краве масло
1 ч. ч. пудра захар
1 ч. л. ванилия
1 щипка сол
4 яйца
1 ч. ч. гъсто кисело мляко
2 ч. ч. брашно
4 ч. л. бакпулвер
350 г ягоди
2 с. л. царевично нишесте за овалване на плодовете
3-4 с. л. филирани бадеми


Начин на приготвяне:
1
В купа сложих мекото масло, захарта, ванилията и щипката сол. Разбърках с миксер до пухкав крем. Едно по едно добавих яйцата, като след всяко разбърквах по 10 секунди. След това добавих киселото мляко и разбърках последно с миксер. Брашното пресях с бакпулвера и добавих към сместа, като разбърквах с шпатула. Получава се доста по-гъсто тесто от обичайното кексово.
2
Дъното на формата покрих с хартия за печене, сложих и стегнах ринга и изрязах излишната хартия отвън. Дъното и стените намазах с масло и леко поръсих с брашно.
3
Фурната загрях на 170 градуса. Ягодите измих, почистих и нарязах на едри парченца. Поръсих ги с нишестето, за да полепне леко по тях. На дъното на формата сложих половината от сместа.
4
Загладих и разпределих половината ягоди. Отгоре сложих останалата смес, загладих и подредих останалите ягоди, като леко ги натиснах навътре. Посипах с филираните бадеми и сложих да се пече за около 45-50 минути или до суха клечка, забодена в центъра.
5
Когато печем сладкиши с плодове е възможно клечката да излиза влажна, но без полепнало тесто. Това означава, че печивото е готово. Оставих сладкиша да изстине напълно, след което го освободих от ринга, поръсих с пура захар и отрязах първото парче.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: