Смокинов трюфел

Източник: Бон Апети
Дата: 04.02.2009
Смокинов трюфел
 
Необходими продукти:
16-18 сушени смокини
150-200 г шоколадов кувертюр
1 с. л. пчелен мед
1/2 ч. л. пресен джинджифил
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Смокинов трюфел
Сушените смокини се разчупват.
2
Смокинов трюфел 2
Пресният джинджифил се настъргва в купичка.
3
Смокинов трюфел 3
Начупените смокини се поставят в блендер заедно с меда и джинджифила и се смилат.
4
Смокинов трюфел 4
Шоколадовият кувертюр се натрошава и се разтопява на водна баня.
5
Смокинов трюфел 5
От смокиновата смес се оформят топчета, които се потапят в разтопения кувертюр.
6
Смокинов трюфел 6
Шоколадовите топчета се подреждат в намаслена тава и се поставят в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: