Солена торта от палачинки

Източник: наталия кирева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.06.2015
Солена торта от палачинки
 
Необходими продукти:
за палачинките:
2 яйца
1 щипка сол
1 щипка захар
500 мл прясно мляко
брашно

за плънката:
3-4 кренвирша
200 г кашкавал
3 яйца
500 г картофи
майонеза
кисели краставички
сладка царевица (от консерва)
200 г шунка


Начин на приготвяне:
1
В леко затопленото мляко се прибавят продуктите за палачинките, като се започне с предварително разбитите яйца и накрая се завърши с толкова брашно, колкото е необходимо, за да се получи гъста смес. Палачинките се пържат в сгорещен тиган, като се правят възможно най-тънки.
2
Картофите и яйцата се сваряват добре и се настъргват на едро ренде. Кашкавалът също се настъргва наедро. Кренвиршите се режат на тънки шайби и се смесват с останалите продукти (картофите и майонезата), заедно с нарязаните натънко краставички и шунка.
3
Солената торта се сглобява като се редят палачинка, майонеза (по желание, смесена и разбъркана с малко цедено мляко) и картофи (през един пласт). Поръсва се обилно с останалите продукти и така се редят поне 10 палачинки подред.
Накрая се украсява по вкус.

Да ви е сладко и дано ви е харесало!
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2015
#МАЛИНКА благодаря ти
5.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2015
Великолепно представена солена торта! Браво!:)
4.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2015
Предположих,но си направила едно чудо,великолепна е! Мерси
3.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2015
#МАЛИНКА точно така за украсата може да се сложат майонезата кетчупа и горчицата затова не съм ги писала. Всеки може да е украси по свой собствен начин ! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2015
много вкусно !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: