Солена зеленчукова торта

Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2002
Солена зеленчукова торта
 
Необходими продукти:
1/3 пакет бутер тесто
краве масло за намазване
2 моркова
200 г карфиол
3 яйца
200 мл заквасена сметана
индийско орехче
1 кренвирш или друг колбас
4-5 малки доматчета


Начин на приготвяне:
1
Солена зеленчукова торта
Бутер тестото леко се разточва и повърхността му се намазва с масло. Поставя се в набрашнена форма за печене, като му се придава формата на съда. Плътно върху него се прилепва хартия за печене. (За да не набъбва тестото, върху хартията се слагат бобени зърна.)
2
Солена зеленчукова торта 2
Морковите се нарязват наситно и се варят на пара 5-10 минути. Когато поомекнат, към тях се прибавя накъсаният на розички карфиол. Зеленчуците се варят още 5-10 минути, след това се изцеждат.
3
Солена зеленчукова торта 3
Яйцата и сметаната се разбиват в купа. Добавят се солта, индийското орехче и по желание малко настърган кашкавал.
4
Солена зеленчукова торта 4
Кренвиршът се нарязва на кубчета и се прибавя към изцедените зеленчуци. Размесват се и се подреждат във вече изпеченото тесто. Гарнира се с доматчетата, залива се със сместа от яйца и сметана и се запича около 20 минути при температура 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2016
Това си е пица с бутер тесто!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: