Щрудел с кайсии и биволско мляко

Източник: Бон Апети
Дата: 08.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кайсии
150 г биволско мляко
150 мл течна сметана
50 г суров шам фъстък
30-40 г масло
6 листа точени кори
3-4 с. л. пудра захар
кристална захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Щрудел с кайсии и биволско мляко
Кайсиите се нарязват надребно. Пудрата захар се карамелизира. Добавят се маслото, наситненият шам фъстък, кайсиите.
2
Щрудел с кайсии и биволско мляко 2
3 листа от точените кори се намазват с част от мазнината от карамела, поставя се част от плънката и се навива на руло. По същия начин се навива още едно руло.
3
Щрудел с кайсии и биволско мляко 3
Рулата се поставят в покрита с хартия за печенетава. Поръсват се със захар и канела и се пекат 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Щруделът се сервира с биволско мляко, смесено с разбита сметана и малко захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: