Торта с моркови и тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 13.09.2002
Торта с моркови и тиквички
 
Необходими продукти:
сол
250 г брашно
100 г маргарин
5-6 с. л. подсолена вода
4 моркова
2 тиквички
2 стръка копър
1 стрък пресен лук
100 г орехови ядки
100 г растителна сметана
4 яйца


Начин на приготвяне:
1
Торта с моркови и тиквички
Продуктите за блата се поставят в купа, омесва се меко и еластично тесто и се оставя да отлежи. След това се разточва на тънка кора, като диаметърът й трябва да е по-голям от този на тавата.
2
Торта с моркови и тиквички 2
Морковите и тиквичките се настъргват на ситно ренде. Към тях се прибавят орехи, нарязани наситно лук и копър и хубаво се разбъркват.
3
Торта с моркови и тиквички 3
Яйцата, сметаната и солта се разбиват, докато се смесят добре.
4
Торта с моркови и тиквички 4
Кората се поставя в намаслена и набрашнена тава, полепва се добре по стените и стърчащите краища се отрязват. Плънката се разпределя равномерно. Полива се със заливката. Първите 15 минути тортата се пече в предварително загрята на 200-220 градуса фурна. След това се пече 40-50 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: