Къпана баница

Гост: Христо Димитров, хореограф на ансамбъл "Българе"
Източник: Бон Апети
Дата: 06.08.2005
Къпана баница
 
Необходими продукти:
500 г сирене
400-500 г брашно
5 яйца
1 пакетче краве масло (125 г)


Начин на приготвяне:
1
Къпана баница
Брашното се слага в купа, добавят се яйцата и се замесва тесто. След това тестото се разделя на 7 еднакви по големина топки, които се разточват на тънки кори. Две кори се запазват цели, останалите се разрязват на четири части.
2
Къпана баница 2
Маслото се разтопява. Тепсията се намазнява добре и в нея се полага една цяла кора. В тенджера се загрява вода. Разрязаните кори се слагат в горещата вода, след което се охлаждат в съд със студена вода.
3
Къпана баница 3
Охладените кори се редят в тепсията, като се редуват с натрошено сирене и масло.
4
Къпана баница 4
Накрая се полага втората цяла кора (не се потапя във вода) и краищата се завиват навътре. Баницата се пече в умерено загрята фурна при температура 150 градуса. След 5 минути температурата се увеличава на 200 градуса и се пече още 15 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: