Петровска пита

Гост: Роси Генчева
Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 жълтък за намазване
1 ч. л. сол
1 ч. л. гроздова ракия
1 ч. л. сода за хляб
1 с. л. захар
3 с. л. олио
300-400 мл вода
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/2 пакетче краве масло (70 г)
1 кубче мая
2 яйца
сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Петровска пита
Маята се разтваря в топлото прясно мляко. Брашното се пресява, в средата му се оформя "кладенче" и в него последователно се добавят продуктите за тестото. Омесва се и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
2
Петровска пита 2
Втасалото тесто се разделя на две топки. Всяка се разточва на кръг и се нарязва на триъгълници. Намазват се с масло, отгоре се настъргва по малко сирене и се навиват на рулца.
3
Петровска пита 3
Рулцата се подреждат в тава и втасват 1 час, за да удвоят обема си. След това се намазват с жълтък и се поръсват със сусам. Питата се слага в студена фурна, която се включва на 180 градуса и питата се пече 1 час. Готовата питка се напръсква с вода и се покрива с кухненска кърпа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: