Петровска пита

Гост: Роси Генчева
Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг брашно
2 яйца
1 кубче мая
1/2 пакетче краве масло (70 г)
1/2 ч. ч. прясно мляко
300-400 мл вода
3 с. л. олио
1 с. л. захар
1 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. гроздова ракия
1 ч. л. сол
1 жълтък за намазване
сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Петровска пита
Маята се разтваря в топлото прясно мляко. Брашното се пресява, в средата му се оформя "кладенче" и в него последователно се добавят продуктите за тестото. Омесва се и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
2
Петровска пита 2
Втасалото тесто се разделя на две топки. Всяка се разточва на кръг и се нарязва на триъгълници. Намазват се с масло, отгоре се настъргва по малко сирене и се навиват на рулца.
3
Петровска пита 3
Рулцата се подреждат в тава и втасват 1 час, за да удвоят обема си. След това се намазват с жълтък и се поръсват със сусам. Питата се слага в студена фурна, която се включва на 180 градуса и питата се пече 1 час. Готовата питка се напръсква с вода и се покрива с кухненска кърпа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: