Сос „Холандез“

Дата: 20.11.2009
Източник: Бон Апети
Сос „Холандез“
 
Необходими продукти:
3 яйца
200 г краве масло
5–6 капки сос „Уорчестър“
1/2 ч. л. винен оцет (бял или оризов)
няколко капки лимонов сок
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сос „Холандез“Жълтъците се отделят от белтъците.

2
Сос „Холандез“ 2Жълтъците се разбиват в купа. Към тях на тънка струя и при непрекъснато бъркане се добавя кипналото масло.

3
Сос „Холандез“ 3Овкусява се със соса „Уорчестър“.

4
Сос „Холандез“ 4Добавя се и виненият оцет и се посолява.

5
Сос „Холандез“ 5Сосът се приготвя на водна баня, като се бърка енергично, докато се сгъсти. Накрая се капва лимонов сок, като разбъркването не спира, за да не се пресече. По желание сосът може да се подлюти с няколко капки чили сос.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


257 ДУШИ ОНЛАЙН
Янко се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Мусака с кайма и заливка
Теодора се регистрира в сайта.
нели иванова се регистрира в сайта.
Yanni MC коментира рецептата Сусамки
Yanni MC се регистрира в сайта.
Sasho Petkov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта