Спагети "Карбонара"

ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 04.07.2014
Спагети
 
Необходими продукти:
за соса:
2 яйца
400 г заквасена сметана
250 г настърган кашкавал
50 г краве масло
2-3 гъби
150 г шунка
1 щипка сол и черен пипер
400 г спагети


Начин на приготвяне:
1
Спагетите се сваряват в подсолена вода.
2
В тиган с разтопено маслото се запържват нарязаните на кубчета гъби и шунка. Отделно в купа се разбиват яйцата със заквасената сметана и част от настъргания кашкавал.
3
Сметаната се изсипва в тигана при гъбите и шунката и се бърка, докато сосът се сгъсти. (около 2-3 минути).
4
Прибавят се спагетите, поръсва със сол и пипер на вкус и се бърка още 1-2 минути.
5
При сгъстяване на соса, спагетите се изсипват във чиния и се поръсват с останалия кашкавал.

Приятен апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2016
Яйчената смес ми се пресече и не беше толкова очарователно на вид.
7.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2016
Получи се вкусно :)
6.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2016
Аз сложих бекон вместо шунка и пропуснах гибите, но стана много вкусно, благодаря!
5.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2016
Стефанов има и вариант със сметана. ... много вкусно се получава :)
4.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2016
Тази рецепта няма нищо общо с карбонарата. В карбонарата се използва само и единствено бекон, също така гъби и сметана не се слага, а от яйцата се използва само жълтъка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: