Спагети с червено цвекло

Ястие с богат вкус, подходящо за постещи и вегани
Източник: Enjoint
ТИТЛА: Чирак
Дата: 22.03.2016
Спагети с червено цвекло
 
Необходими продукти:
1 пакет спагети
2 средно големи глави червено цвекло
1 морков
2 стръка зелен лук
2 скилидки чесън
1 кубче зеленчуков бульон
1/2 консерва сладка царевица
1 буркан консервирани домати
захар
зехтин
сол, черен пипер, пресен босилек,
лют и сладък червен пипер,кимион,магданоз на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сварете спагетите в подсолена вода, като ги свалите от котлона малко преди да са готови. Отцедете ги, като запазите част от водата, която след това да използвате при необходимост.
2
Цвеклото и морковът се нарязват на малки кубчета и се сотират за кратко в зехтин. Когато започнат да се карамелизират, се добавят нарязаният наситно зелен лук, като половината от зелената част се заделя.
3
Добавят се също чесънът и червен пипер на вкус, и се оставя да се задуши. Когато лукът омекне, се слагат доматите, зеленчуковият бульон, захарта и подправките (без босилек и магданоз), и се оставя да къкри 5 минути.
4
Готовият сос се изсипва в тенджерата с отцедените спагети и спагетите се готвят до готовност, заедно със соса. Ако ви се струва сухо, може да добавите малко от водата от варенето на спагетите.
5
Преди да свалите съда от котлона, добавете царевицата, заделената част от зеления лук и ситно нарязани магданоз и пресен босилек.


Съвет:
Може да използвате подправки по ваш вкус.
За обогатяване на вкуса, може да добавите гъби, нарязана на кубчета глава целина или зелени и червени чушки.
Питието към пастата е въпрос на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
milenka коментира рецептата Супа „Табуле“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: