Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет

Дата: 23.05.2003
Източник: Бон Апети
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет
 
Необходими продукти:
4 глави червен лук
1 ч. л. сол
1 с. л. тъмен соев сос
1/2 ч. л. сусамово олио
1 с. л. горчица
2 ч. л. мед
3 с. л. ябълков оцет
1 к. ч. олио
бялата част на 1 стрък чесън
1 с. л. сусамово семе
зехтин за намазване
200-250 г пресни спаначени листа
бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегретЛукът се нарязва на шайби с дебелина 1 пръст и се запича без мазнина на грил тиган или скара. Когато се запекат от едната страна, шайбите се обръщат и върху запечената страна на всяка се капва зехтин.
2
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет 2Спанакът се измива, подсушава се, свива се на руло и се нарязва на тънки ивици. След това се прехвърля в купа, сипват се печените шайби лук и се разбърква.
3
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет 3Сусамовото семе се запича в сух тиган. След това се прехвърля в блендер, добавят се всички останали продукти за винегрета и се разбива. При сервиране всяка порция салата се полива с винегрета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта