Спаначена салата с яйца и гъби

Поднасяме я с леко пикантен дресинг и ароматен бекон
Източник: Бон Апети
Дата: 06.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г пресен спанак (почистен)
250 г едри печурки
150 г бекон „Панчета“ (на резени)
100 г сирене „Чедър“
1 глава червен лук
4 сварени и обелени яйца

за дресинга:
1 скилидка чесън
1 ч. л. дижонска горчица
1/2 ч. л. захар
4 с. л. винен оцет
2 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спаначена салата с яйца и гъби

Беконът се запича на сух тиган от двете страни, докато стане златист. Мазнината, която се е отделила от него (2 с. л.), се запазва. Беконът се поставя върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

 


2
Спаначена салата с яйца и гъби 2

В същият съд се запържват на силен огън, обелените и нарязани натънко гъби, без пънчетата.

 


3
Спаначена салата с яйца и гъби 3

Почистеният и измит спанак се подсушава в центрофуга за зеленчуци. Лукът се нарязва на полумесеци, сиренето чедър – на малки кубчета. Сварените яйца се нарязват на кръгчета.

 


4
Спаначена салата с яйца и гъби 4

В касерола се загряват отделената мазнина от бекона, горчицата, оцета и захарта за дресинга. Прибавят се чесънът, стрит на паста с малко сол и зехтина. Оставя се на огъня, докато захарта се разтопи, като се разбива с телена бъркалка. След това се охлажда леко.

 


5
Спаначена салата с яйца и гъби 5

В купа се смесват спанакът, лукът, сиренето и гъбите. Овкусява се с дресинга и се  разбърква.

 


6
Спаначена салата с яйца и гъби 6

Преди сервиране отгоре се подреждат яйцата и парчета бекон.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: