Спаначени пирамиди с пет сирена

Пролетно предястие, а защо не и вегетарианско основно?
Източник: Звездица
ТИТЛА: Готвач
Дата: 10.04.2017
Спаначени пирамиди с пет сирена
Спаначени пирамиди с пет сирена
Спаначени пирамиди с пет сирена
Спаначени пирамиди с пет сирена
 
Необходими продукти:
1 кг спанак
1 връзка пресен лук
3 стръка пресен чесън
40 г краве масло
1 с. л. зехтин
200 г заквасена сметана
50 г сирене „Горгонзола“
50 г сирене „Ементал“
50 г сирене „Чедър“
50 г сирене „Пармезан“
50 г пушено топено сирене
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. прясно смлян черен пипер
1 щипка сол



Начин на приготвяне:
1
Спанакът се почиства от корените и дръжките се отстраняват. Измива се в 3-4 води. Подсушава се в центрофуга и се нарязва на ивички.
2
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват за 3 минути в сгорещените масло и зехтин.
3
Прибавя се нарязаният спанак и се сотира за няколко минути, докато обемът му се намали 4-5 пъти.
4
Сипва се сметаната и се разбърква.
5
Прибавя се нарязаният спанак и се сотира за няколко минути, докато обемът му се намали 4-5 пъти.
6
Към спанака се добавят предварително настърганите (или нарязани) сирена. Овкусява се с ригана и черния пипер. Сместа се бърка, докато сирената се разтопят.

7
Спаначеното пюре се пресипва във форма на пирамида, обръща се в чиния, гарнира се по желание и се сервира.


Съвет:
Ястието е вкусно, както топло, така и студено.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: