Спанак на фурна с яйца и ориз

Дата: 31.10.2015
ТИТЛА: Помощник готвач
Спанак на фурна с яйца и ориз
 
Необходими продукти:
1 кг спанак
1 връзка праз
8 яйца
сол на вкус
1 ч. ч. ориз
олио
 

Начин на приготвяне:
1
Спанакът се измива и се нарязва.
2
Лукът се нарязва наситно и заедно със спанака се задушава в тиган, с олиото и чаша вода.
3
След като зеленчуците омекнат, към тях се добавя измитият ориз.
4
Оставя се на тих огън за 10-15 минути, докато оризът набъбне, като се разбърква периодично за да не залепне.
5
Прехвърля се в тава. Слагат се нарязаните пресни подправки и черният пипер, и се наливат 2 чаши вода.
6
Пече се около 15 минути на умерена температура.

7
Тавата се изважда, правят се вдлъбнатинки и в тях се чукват яйцата.
8
Тавата се връща обратно във фурната и ястието се пече, докато белтъците на яйцата се втвърдят.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2017
Не сте написали подправките.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Добро предложение.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


355 ДУШИ ОНЛАЙН
Десислава публикува рецептата Бонбони „Рафаело“
Десислава публикува рецептата Шкембе чорба
Юлия Минчева се регистрира в сайта.
Avror публикува рецептата Памук погача
Диляна Петкова коментира рецептата Баски ванилов пай
Бон Апети коментира рецептата Мраморен чийзкейк
Илина се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Ашуре
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта