Пица „Шакшука“

Дата: 16.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
200 г домати на кубчета (от консерва)
100 г краве сирене
1 зелена чушка
1 люта чушка
1 глава лук
4 скилидки чесън
1/2 връзка кориандър
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. зехтин
1/2 с. л. червен пипер
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. кимион на зърна
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
250 г брашно
125 мл вода
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. суха мая
1/2 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Пица „Шакшука“Маята се разтваря в 50 мл от водата, заедно със захарта. Оставя се да шупне.
2
Пица „Шакшука“ 2Брашното се смесва със солта. Оформя се кладенче и се налива зехтинът.
3
Пица „Шакшука“ 3Прибавят се шупналата мая и останалата вода.
4
Пица „Шакшука“ 4Замесва се меко и еластично тесто. Разделя се на две топки, поръсва се с брашно, покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
5
Пица „Шакшука“ 5Лукът се реже на полумесеци, зелената чушка – на жулиен, а лютата чушка и чесънът се наситняват. Запържват се в сгорещения зехтин, докато омекнат и започнат да се карамелизират.
6
Пица „Шакшука“ 6Добавя се доматеният концентрат, разбърква се и се поръсва червеният пипер.
7
Пица „Шакшука“ 7Разбърква се и веднага се наливат доматите и 50 мл вода. Сосът се оставя на котлона за около 5 минути, да се сгъсти.
8
Пица „Шакшука“ 8Овкусява се с прясно стрит кимион, сол, захар и черен пипер. След това се охлажда.
9
Пица „Шакшука“ 9Във фурната се поставя камък за пица. Включва се на 220 градуса с вентилатор.
10
Пица „Шакшука“ 10Всяка топка тесто се разточва на тънко. Разточеното тесто се поставя върху хартия за печене. Щом камъкът се нагорещи добре, върху него се поставя първият блат. С вилица се правят дупки, за да не се надува. Пече се 5 минути.
11
Пица „Шакшука“ 11След това отгоре се разпределя половината от соса. Чукват се 2 яйца и се поръсва с половината сирене. Пече се още 8–10 минути.
12
Пица „Шакшука“ 12Изважда се и се поръсва с накъсан пресен кориандър или с магданоз. По желание ръба на пиците може да се намаже със зехтин. По същия начин се приготвя и втората пица.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2019
Страхотен вкус
3.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2016
Прекрасна рецепта! Семейството и приятелите ми са впечатлени
2.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2015
Савка, може да провериш онлайн, в електронен магазин Пазарувай лесно.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2015
здравейте! Чудесни сте! Имам въпрос към вас от къде мога да си закупя керамичната плоча за печене на пицата?Бъдете здрави и усмихнати!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта