Спанак по генуезки

Дата: 30.07.2012
Източник: Бон Апети
Спанак по генуезки
 
Необходими продукти:
1 кг пресен спанак
4 бр. аншоа
50 г сушени домати
50 г бели стафиди
50 г кедрови ядки
4 с. л. зехтин
1/3 връзка магданоз
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Спанак по генуезки
Спанакът се бланшира за 1 минута във вряща подсолена вода и след това се шокира в ледено студена. Oтцежда се.


2
Спанак по генуезки 2
Стафидите се слагат в купа и се поливат с топла вода, за да омекнат. След това се отцеждат.

 


3
Спанак по генуезки 3
Сушените домати се нарязват на малки кубчета. От аншоата се отстраняват главите, ако има такива, и се нарязва наситно. Слагат се в загрятия зехтин, заедно с кедровите ядки. Прибавя се спанака и се оставя да се задуши за 5–6 минути.  

 


4
Спанак по генуезки 4
Сипват се и отцедените стафиди, подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче и ситно нарязан магданоз. Разбърква се и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте!Искам да попитам с какво мога за заменя кедровите ядки?Орехи или нещо друго????
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта