Спанак по генуезки

За ценителите на автентичната, домашна италианска кухня – ефектна и бърза рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 30.07.2012
Спанак по генуезки
 
Необходими продукти:
1 кг пресен спанак
4 бр. аншоа
50 г сушени домати
50 г бели стафиди
50 г кедрови ядки
4 с. л. зехтин
1/3 връзка магданоз
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спанак по генуезки

Спанакът се бланшира за 1 минута във вряща подсолена вода и след това се шокира в ледено студена. Oтцежда се.


2
Спанак по генуезки 2

Стафидите се слагат в купа и се поливат с топла вода, за да омекнат. След това се отцеждат.

 


3
Спанак по генуезки 3

Сушените домати се нарязват на малки кубчета. От аншоата се отстраняват главите, ако има такива, и се нарязва наситно. Слагат се в загрятия зехтин, заедно с кедровите ядки. Прибавя се спанака и се оставя да се задуши за 5–6 минути.  

 


4
Спанак по генуезки 4

Сипват се и отцедените стафиди, подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче и ситно нарязан магданоз. Разбърква се и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте!Искам да попитам с какво мога за заменя кедровите ядки?Орехи или нещо друго????
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: