Средиземноморска разядка

Апетитно предястие в средиземноморски стил
Източник: Буба
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.05.2017
Средиземноморска разядка
 
Необходими продукти:
500 г чери домати
150 г маслини „Каламон“ (без костилки)
2 средно големи глави червен лук
250 г сърцевини от артишок (от консерва)
зехтин
сол, пресен риган и прясна салвия на вкус


Начин на приготвяне:
1
Изключително лесна и вкусна рецепта със средиземноморски вкус.
2
Чери доматите и маслините се разполовяват.
3
Нарязвате артишока и лука на парчета с подобна големина.
4
Посолявате с щипка сол и поливате със зехтин.
5
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна.
6
5-10 минути, преди да се извади от фурната, ястието се поръсва със ситно накълцани риган и салвия, за да могат пресните подправки да запазят цвета си.


Съвет:
Може да се сервира върху парче бяло саламурено сирене с препечен хляб. Рецептата става още по-вкусна, ако се изпълни с цели лукчета (балучка) вместо с червен лук, но изисква повече време за подготовка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: