Ориз с лапад на фурна

Вкусно постно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г бисерен ориз
800 мл зеленчуков бульон
50 мл олио
2 връзки лапад
2 връзки пресен лук
2 стръка пресен чесън
1/2 връзки пресни дребни моркови
6–7 листа керевиз
1 с. л. червен пипер

за ореховия сос:
50 г орехи
4–5 листа керевиз
3 стръка магданоз
2 скилидки чесън
3 с. л. бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ориз с лапад на фурна
Лападът се почиства и се нарязва на ситно.
2
Ориз с лапад на фурна 2
Лукът, чесънът и морковите се почистват, режат се на ситно и се задушават под капак в олиото и 50 мл вода.
3
Ориз с лапад на фурна 3
Когато омекнат, се прибавят измитият ориз и наситненият керевиз.
4
Ориз с лапад на фурна 4
Разбърква се, слага се лападът и се задушава за 1–2 минути. Дърпа се от огъня. Овкусява се със сол, черен и червен пипер. Прехвърля се в тава и се налива бульонът.
5
Ориз с лапад на фурна 5
Пече се 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
6
Ориз с лапад на фурна 6
Чесънът се стрива на паста в хаванче с щипка сол. Добавят се орехите, черният пипер, листата от керевиз и магданоз и се стриват добре.
7
Ориз с лапад на фурна 7
Налива се и оцетът и се разрежда с малко вода.
8
Ориз с лапад на фурна 8
Оризът се сервира с ореховия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: