Картофени кюфтета с топено сирене

Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 25.03.2018
Картофени кюфтета с топено сирене
 
Необходими продукти:
2 кг картофи
100-150 г сирене
200 г кашкавал
2 яйца
1 голяма глава лук
50 г краве масло
1 с. л. галета
топено сирене
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за панировката:
5 яйца
4 с. л. брашно
6 с. л. галета


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Слагат се в тенджера, заливат се с вода и се слагат да се варят. Ако искате за стане по-бързо, се заливат с топла вода.
2
Докато картофите се варят, се настъргва кашкавалът и се намачква сиренето. Сварените картофи се отцеждат от водата и се намачкват, докато са още топли.
3
Към картофите се добавят маслото и настърганият кашкавал. Обърква се много бързо, за да може всичко да се разтопи и да се разпредели равномерно.
4
Лукът се обелва, настъргва се (или се наситнява) и се добавя към картофената смес. Слагат се и намачканото сирене, сол, черен пипер, галетата и яйцата. Всичко се разбърква, докато се получи картофен „пастет“.
5
Яйцата за панировката се разбиват в купа, а брашното и галетата се размесват в плитък съд. Олиото се сипва в тиган и се слага, да се сгорещи.


6
През това време от картофеният „пастет“ се оформят кюфтенца, като във всяко се слага малко парче топено сирене.


7
Овалват се в брашното с галетата, след това в разбитите яйца, отново в брашно и яйце, и чак след това се слагат да се пържат в силно загрятото олио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: