Зимна салата на бенедиктинските монаси

Дата: 25.03.2018
Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Зимна салата на бенедиктинските монаси
 
Необходими продукти:
2 бр. червено цвекло
2 бр. черна ряпа
1 червена ряпа
2 зелени ябълки
2-3 моркова
1 лимон
1 портокал
зехтин
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Червеното цвекло, репите и ябълките се измиват и се обелват. Морковите също се почистват.


2
Първо се настъргва червеното цвекло. След това заедно се настъргват червената и черната ряпа и се смесват с настърганите ябълки.


3
Последни се настъргват морковите. Салатата може да се подреди, като се сложи отделно от всеки зеленчук или всички да се смесят заедно.


4
Посолява се и се оставя да престои така 10-15 минути, без да се залива с дресинга.


5
Сокът от портокала и лимона се изцежда и се разбърква със зехтина. Салатата се полива с получения дресинг.



Съвет:
Друг възможен вариант е, всички продукти да се сварят и тогава да се настържат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Denitsa Stoyanova се регистрира в сайта.
Елеонора Иванова се регистрира в сайта.
Ruslan Dimov коментира рецептата Мусака
Pervin Mustantikova се регистрира в сайта.
Пантофка Кристална се регистрира в сайта.
Velislava Ilieva се регистрира в сайта.
Svetoslav Stoyanov се регистрира в сайта.
TE коментира рецептата Пържени яйца с млечен сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта