Зимна салата на бенедиктинските монаси

Дата: 25.03.2018
Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Зимна салата на бенедиктинските монаси
 
Необходими продукти:
2 бр. червено цвекло
2 бр. черна ряпа
1 червена ряпа
2 зелени ябълки
2-3 моркова
1 лимон
1 портокал
зехтин
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Червеното цвекло, репите и ябълките се измиват и се обелват. Морковите също се почистват.


2
Първо се настъргва червеното цвекло. След това заедно се настъргват червената и черната ряпа и се смесват с настърганите ябълки.


3
Последни се настъргват морковите. Салатата може да се подреди, като се сложи отделно от всеки зеленчук или всички да се смесят заедно.


4
Посолява се и се оставя да престои така 10-15 минути, без да се залива с дресинга.


5
Сокът от портокала и лимона се изцежда и се разбърква със зехтина. Салатата се полива с получения дресинг.



Съвет:
Друг възможен вариант е, всички продукти да се сварят и тогава да се настържат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта