Суфле от праскови

Леко и ефирно, с аромат на ванилия
Източник: Бон Апети
Дата: 30.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г праскови
260 г захар
60 г брашно
50 г краве масло (+ за намазване)
10 г бурбонска ванилова захар
150 мл прясно мляко
4 яйца


Начин на приготвяне:
1
Суфле от праскови
Прасковите се потапят в кипяща вода, след това се шокират в леденостудена. Обелват се, нарязват се на кубчета и се слагат в касерола, заедно със 130 г захар.
2
Суфле от праскови 2
Готвят се около 10 минути, докато течността се изпари и се получи консистенция на мармалад.
3
Суфле от праскови 3
Маслото се загрява в подходящ съд, изсипва се брашното и се пържи до златисто. Добавят се прясното мляко и 60 г захар. Бърка се, докато кремът се сгъсти. Съдът се отстранява от котлона.
4
Суфле от праскови 4
Жълтъците се отделят от белтъците и един по един се добавят към крема, като се разбърква енергично. Овкусява се с ваниловата захар и се оставя леко да се охлади.
5
Суфле от праскови 5
В това време белтъците се разбиват с останалата захар на сняг. След това се разбъркват внимателно с млечния крем.
6
Суфле от праскови 6
Форми за брюле се намазват с масло.
7
Суфле от праскови 7
В тях се разпределят прасковите.
8
Суфле от праскови 8
Отгоре се слага пухкавият крем.
9
Суфле от праскови 9
Заравнява се и с пръст се минава покрай ръба.
10
Суфле от праскови 10
Суфлетата се пекат около 14 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
11
Суфле от праскови 11
Сервират се веднага, по желание поръсени с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: