Охлюви с праскови и маскарпоне

С изкусителен вид и страхотен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 01.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 точени кори
4 праскови
250 г сирене „Маскарпоне“
125 г краве масло
80 г мед
10 г бурбонска ванилова захар
1/4 ч. л. семена кориандър
захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Охлюви с праскови и маскарпоне
Прасковите се режат на тънко.
2
Охлюви с праскови и маскарпоне 2
Маскарпонето се смесва с меда, ваниловата захар и счуканите семена кориандър.
3
Охлюви с праскови и маскарпоне 3
Четири броя точени кори се поставят една върху друга, като се мажат с разтопено масло.
4
Охлюви с праскови и маскарпоне 4
Режат се на 6 ленти по дължина.
5
Охлюви с праскови и маскарпоне 5
Всяка лента се маже с крема от маскарпоне, отгоре се подреждат плодовете.
6
Охлюви с праскови и маскарпоне 6
Завиват се охлюви.
7
Охлюви с праскови и маскарпоне 7
Подреждат се с отвора нагоре в дупките на форми за мъфини.
8
Охлюви с праскови и маскарпоне 8
Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
9
Охлюви с праскови и маскарпоне 9
Охлаждат се и се поднасят, поръсени с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2023
Да, вкусни са, който наистина бърза може да направи дълги рула от корите и после да ги нареже с ножица, също прасковите може да се нарежат с чопър.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2018
Пеках ги във фурна без вентилатор за 20мин. Използвах 2/3 от количеството масло и въпреки това станаха мазни. Другият път ще използвам 1/2 от количеството. Вкусни са!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: