Супа "Минестроне"

Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2001
Супа
 
Необходими продукти:
1 к. ч. зрял фасул
1 глава лук
1 стрък чесън
2 резена бекон (50 г)
4 домата
2 картофа
2 тиквички
1 ч. ч. грах
1 ч. ч. дребни макарони
3 с. л. олио
1/2 в. ч. червено вино
кашкавал за поръсване
2 л телешки бульон


Начин на приготвяне:
1
Супа
Фасулът се накисва от предишната вечер и се слага да се вари. Отделно в тиган се сипва зехтинът и в него се запържва за 1 минута нарязан надребно лук. Прибавя се нарязаният надребно чесън заедно с парчетата бекон.
2
Супа
Запържват се няколко минути, добавят се обелени и нарязани домати. Сместа се поставя в тенджерата с омекналия фасул, чиято вода предварително се изхвърля. Прибавят се виното, 2 л зеленчуков бульон и морковите и се вари 30 минути.
3
Супа
Добавят се нарязаните на кубчета картофи и тиквички, грахът. След 15 минути се поставят и макароните. При сервиране супата се поднася с настъргано сирене "Пармезан" или с кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: