Супа от печен карфиол

Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2001
Супа от печен карфиол
 
Необходими продукти:
750 г карфиол
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
3-4 с. л. зехтин
копър
2 кубчета пилешки бульон
6-7 с. л. сметана
1 ч. л. мащерка
1 дафинов лист
1 ч. ч. сметана


Начин на приготвяне:
1
Супа от печен карфиол
Kарфиолът се накъсва на розички и се залива със смес от зехтин, скилидки счукан чесън, нарязана надребно глава лук.
2
Супа от печен карфиол 2
Пече се 30 минути при температура 200 градуса, докато се получи златист цвят.
3
Супа от печен карфиол 3
Изпеченият карфиол се поставя в тенджера и се вари 20 минути в 1 л пилешки бульон, овкусен с мащерка и дафинов лист. Накрая супата се пасира, добавя се сметана, поръсва се с копър и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2017
Това е уникална супа, имам я в една готварска книга от И. Звездев, просто е неповторима, само една подробност, която не е описана, дафиновия лист се маха и тогава се пасира.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: