Супа от свински дроб по китайски

Апетитна на вид, пикантна на вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свински черен дроб
100 г спанак (почистен)
30 г пресен джинджифил
2 сушени червени люти чушки
2 моркова (дълги)
тъмно сусамово олио на вкус
тъмен соев сос на вкус
пресен лук за гарниране
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Супа от свински дроб по китайски
Джинджифилът се обелва, реже се на тънки парчета, слага се в съд за готвене, заедно с лютите чушки и се наливат 1,7 л вода. Кипва се и се оставя да къкри на слаб огън около 10 минути.
2
Супа от свински дроб по китайски 2
Дробът се реже на тънки парчета.
3
Супа от свински дроб по китайски 3
Морковите се обелват и се режат на тънки дълги ленти с белачка.
4
Супа от свински дроб по китайски 4
Лентите от дроб и моркови се слагат в къкрещия бульон.
5
Супа от свински дроб по китайски 5
Котлонът се изключва, съдът се похлупва и се оставя така за 5–10 минути, да се пошират.
6
Супа от свински дроб по китайски 6
Пускат се листата спанак, оставя се още 1–2 минути, колкото да омекнат леко.
7
Супа от свински дроб по китайски 7
Супата се овкусява със соев сос, сусамово олио и сол на вкус.
8
Супа от свински дроб по китайски 8
Гарнира се с наситнен пресен лук и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: