Суров чийзкейк с авокадо и лайм

Веган, здравословен и много вкусен десерт
Източник: sailvegan
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 09.11.2017
Суров чийзкейк с авокадо и лайм
 
Необходими продукти:
за основата:
300 г ядки (по избор)
100 г фурми
2 с. л. какао на прах
2 с. л. кокосово масло (разтопено)

за крема:
1 1/2 ч. ч. сурово кашу
2 бр. авокадо
сокът от 1 лайм
9 с. л. агаве или кленов сироп (135 мл)
1 щипка сол
12 с. л. кокосово масло (разтопено)
настърганата кора от 1 лайм (2 с. л.)
2 1/2 ч. л. течна ванилия



Начин на приготвяне:
1
Смилате всички продукти за основата в блендер и разстилате сместа в намазнена (или застлана с хартия за печене) форма за сладкиши, като притискате.
2
Сложете в хладилник, докато приготвите крема, като смесите и пасирате посочените продукти в блендер.
3
Разпределете крема върху основата и покрийте десерта с фолио за свежо съхранение. 



4
Оставете сладкиша за 2 часа във фризер, след което е готов за консумация. 
5
Гарнирайте с кокосови стърготини или настъргана лимонова кора.


Съвети:

За тази рецепта е необходим високоскоростен блендер или кухненски робот.

Кашуто трябва да е престояло накиснато около 4 часа във вода или 5 минути в гореща вода (ако не разполагате с много време).

Като алтернатива може да използвате за основата рецептата за моя Суров шоколадов сладкиш с авокадо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: