Ябълкови гризини

Дата: 14.01.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
80 г кафява захар
2 червени ябълки
2 с. л. олио
1/2 ч. л. канела
1 ванилия
за глазурата:
100 г пудра захар
2 ч. л. сок от лимон
1/2 ч. л. канела
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълкови гризиниЯбълките се обелват и се нарязват на кубчета, слагат се в касерола и се поръсват с половината захар и с канелата. Задушават се на умерен огън, докато омекнат – около 5 минути. Ароматизират се с ванилията и се оставят да се охладят.
2
Ябълкови гризини 2Тестото се разточва върху набрашнен плот и се намазва с олио. Поръсва се с останалата захар.
3
Ябълкови гризини 3Ябълките се разпределят върху половината от кората тесто, другата половина се прегъва върху тях и леко се притиска с ръце.
4
Ябълкови гризини 4Оформеното тесто се нарязва на 22 ленти, които се усукват и се подреждат в тави.
5
Ябълкови гризини 5Пекат се 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
6
Ябълкови гризини 6Пудрата захар за глазурата се пресява и се смесва с лимоновия сок, ванилията и канелата.
7
Ябълкови гризини 7Спиралите се покриват с глазурата с помощта на пош.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2018
Станаха многооо вкусни. Малко се затрудних да ги навия, а дори ми остана плънка. Не изглеждат много привлекателни, но се изядоха мигновено. Ще ги пробвам пак.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2017
Много свежи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта