Сурова морковена торта

Напълно здравословна и същевременно адски вкусна
Източник: Дарина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.03.2016
Сурова морковена торта
 
Необходими продукти:
3-4 големи моркова
1 ч. ч. сурови орехи (+ за поръсване)
1 ч. ч. фурми (без костилки)
1/2 ч. ч. настърган кокос
3/4 ч. л. канела (+ за поръсване)
1/2 ч. л. индийско орехче
1 щипка сол

за глазурата:
1 ч. ч. сурово кашу
1/4 ч. ч. вода
3 с. л. нектар от сурово агаве
1 ч. л. ванилия
сокът от 1/2 лимон
1 щипка сол
1/3 ч. ч. разтопено кокосово масло


Начин на приготвяне:
1
Настържете морковите и ги смесете със смлените в блендер орехи и фурми. Добавете настъргания кокос, солта и подправките, като продължите да пасирате докато продуктите се смесят добре. Разстелете сместа в съд, с хартия за печене на дъното и охладете.
2
Накиснете кашуто във вода за 1 нощ. След това го изплакнете и го подсушете. В кухненски робот или с пасатор смелете кашуто, заедно с водата, нектара от агаве, ванилията, солта и лимоновия сок, до получаване на гладка смес. Добавете разтопеното кокосово масло и пасирайте, докато всичко се смеси добре. Намажете охладената торта с глазурата и оставете във фризер за 2 часа.
3
Извадете тортата от фризера и от съда и я оставете да се размрази за 10 минути. Нарежете тортата с горещ, остър нож. Украсете я с орехови ядки и я поръсете с канела.


Съвет:
Оставете тортата да се размрази за още 15 минути, преди да я сервирате (общо време за размразяване: 25 минути преди консумация).

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: