Захарен пирог

Дата: 16.10.2016
Източник: Малинка
ТИТЛА: Готвач
Захарен пирогЗахарен пирог
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
100 мл прясно мляко
1/2 ч. л. суха мая (или 15 г прясна)
100 г краве масло (меко)
1 ч. л. захар
1 щипка сол
1 ванилия
2 яйца
за захарните трохи:
50 г краве масло
130 г захар
за заливката:
200 мл течна сметана (20% масленост)

Начин на приготвяне:
1
Първо се затопля млякото. Добавят се маята и захарта, и се оставя за 10 минути.
2
Разбиват се маслото и захарта, добавят се яйцата и пак се разбива, до хомогенна смес. Добавя се половината брашно и се разбива. После се сипва млякото с шупналата мая и накрая - останалото брашно.
3
Получава се гъсто лепкаво тесто, което се прехвърля в тава, застлана с хартия за печене (аз използвах кръгла тава с подвижни стени и с диаметър 20 см). Покрива се и се оставя да втаса за 30 минути на топло. Намажете пръстите си с олио и направете дупки във втасалото тесто, след което поръсете надупченото тесто със захарните трохи.
4
Пече се 25 минути на 180 градуса. Полейте изпечения пирог със сметаната и го върнете във фурната за още 5 минути.
5
Поръсва се с пудра захар. Охладете и нарежете на парченца.



Съвет:
Може да се използва и квадратна или правоъгълна тава, но трябва да е с високи стени, тъй като има риск, маслото да прелее по време на печене.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2016
Петя,много се радвам,че ти е харесал! Надявам се и други да го опитат :)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2016
Лесен и много вкусен.
2.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2016
Извинете, но съм допуснала грешка в стъпка 2- маслото не се разбива със захар а само с яйцата. Захар се слага само в маята и млякото.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2016
Рецептата за този пирог е руска, много е вкусен и лесен,опитайте :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


380 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта