Царевичен кекс с круши

Лесен плодов сладкиш
Източник: Бон Апети
Дата: 29.03.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г захар
130 г царевичен грис
100 г бяло брашно
125 мл портокалов сок (фреш)
125 мл зехтин
2 яйца
1 ванилия
2 ч. л. бакпулвер
кората от 1 портокал

за пошираните круши:
2 круши
400 мл десертно вино
100 г захар



Начин на приготвяне:
1
Царевичен кекс с круши
Крушите се измиват, режат се на половинки и се почистват от семките.
2
Царевичен кекс с круши 2
В касерола се загряват захарта и виното.
3
Царевичен кекс с круши 3
Когато захарта се разтвори, се пускат крушите. Пошират се на много слаб огън, като течността не бива да кипи, докато омекнат, без да се разкашкват. Оставят се да се охладят във виното.
4
Царевичен кекс с круши 4
В купа се разбиват портокаловият сок, зехтинът, яйцата, настърганата портокаловата кора, захарта и ванилията. Добавят се царевичният грис, брашното и бакпулверът. Разбърква се.
5
Царевичен кекс с круши 5
Дъното на тава за печене ,с размери: 34х20х3 см, се покрива с пергаментова хартия. Тестото се изсипва в тавата.
6
Царевичен кекс с круши 6
Крушите се нарязват на тънки парчета и се подреждат отгоре. Сладкишът се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Царевичен кекс с круши 7
Сервира се.




Съвет: Може да редуцирате подсладеното вино от поширането на крушите, докато се превърне в сироп и да го поднесете към кекса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: