Ябълков пай

Десерт
Източник: лазарина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 23.03.2016
Ябълков пай
 
Необходими продукти:
2-3 големи ябълки
5 яйца
1 1/2 пакетче краве масло
2 ч. ч. захар
2 ч. ч. грис
1 ч. ч. брашно
2 ванилии
1 пакетче бакпулвер


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с 1 ч. ч. от захарта, а безтъците с останалата захар. След това се смесват в купа и внимателно се разбъркват до хомогенизиране.
2
Към сместа се добавят гриса, 1 пакетче масло, бакпулвера, ванилията и хубаво се разбърква.
3
В тава се разтопява останалото масло, поръсва се със захар, подреждат се ябълките нарязани на филийки и всичко се залива с яйчената смес.
4
Пая се пече в умерена фурна около 1 час. Кгато е готов се обръща, за да не залепне за дъното.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: