Плодово гърне

Печена тиква с плодове
Източник: елена стоянова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 16.03.2016
Плодово гърне
 
Необходими продукти:
1 малка кръгла тиква
мед
канела
краве масло
стафиди
ябълки
банани
прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Тиквата се измива и капачето й се отрязва.
2
Почиства се от семките и се намазва с масло.
3
Сипват се медът, канелата, стафидите, прясното мляко, около 1 ч. ч. нарязани и запържени ябълки, и нарязани на парченца банани.
4
Тиквата се похлупва с капачето и се пече около час, на бавен огън, в умерено загрята фурна.



Съвети:
Използвайте малка тиква, която да може да се побере цяла във фурната.

По желание могат да се добавят и други (не много сочни) плодове.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: