Сусамов тахан

Дата: 11.10.2017
Източник: sailvegan
ТИТЛА: Хоби готвач
Сусамов таханСусамов таханСусамов таханСусамов тахан
 
Необходими продукти:
4 ч. ч. суров сусам
1/3 ч. ч. сусамово масло
 

Начин на приготвяне:
1
Изсипете сусамовите семена в тиган, загрят на средна температура. Оставете на котлона, докато сусамът придобие златист цвят, като разбърквате постоянно, за да не загори.
2
Оставете запечения сусам настрана, за да се охлади, след което го изсипете в блендер.
3
Смелете сусама за 5-10 минути, в зависимост от мощността на уреда. Отначало сместа ще придобие особена форма, но колкото по-дълго блендирате, толкова повече мазнина ще се отдели от семената.
4
Смилате до получаване на мека и гладка смес (като каша) и я прехвърляте в чист буркан.
5
Добавяте маслото и разбърквате добре.


Съвети:
За тази рецепта е необходим блендер (или кухненски робот).

Вместо в тиган може да запечете сусама в умерено загрята фурна (върху пергаментова хартия), като разбърквате периодично, за да могат всички семена да се запекат равномерно.

Вместо сусамово масло може да използвате друго неутрално масло, като например масло от гроздови семки или фъстъчено масло.

Ако сместта е много гъста, докато блендирате, може постепенно да добавяте от маслото.

Съхранявайте в хладилник или на сухо, хладно място, далеч от слънчева светлина.

Сусамовият тахан има широко приложение в сладкарсвото, при приготвяне на салатен дресинг или като дип.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


AnnieB се регистрира в сайта.
Милена Йовчева се регистрира в сайта.
Ivelin Zlatanov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта