Суши

Гости: Юкари Кониши и Емил Душанов
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Суши
 
Необходими продукти:
1 парче филе от сьомга
3-4 кори "Нори"
3-4 с. л. накълцан праз лук
1-2 ч. л. сос "Уасаби"
няколко резенчета краставица
соев сос за гарниране
2 яйца
4-5 с. л. олио
1 ч. ч. бял ориз
1 1/2 ч. ч. вода
1-2 с. л. оризов оцет (ябълков)
1 ч. л. захар
щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Суши
Оризът се накисва за 30 минути в студена вода, след което се измива и се сварява в 1 1/2 ч. ч. вода на тих огън. Когато водата се изпари, оризът се сваля от котлона и се подправя с оцет, захар и сол.
2
Суши 2
Яйцата се разбиват и се посоляват. В добре намаслен тиган се пържат 2-3 тънки палачинки.
3
Суши 3
Палачинките се поставят една върху друга, навиват се на руло и се нарязват на парчета с ширина 2-3 см.
4
Суши 4
Една част от сьомгата се нарязва на тънки филийки с дължина 2-3 см, друга – надребно. Краставицата се нарязва на тънки ивички, празът – на малки кубчета. С продуктите се оформят няколко вида суши:
5
Суши 5
От ориза се приготвя правоъгълно канапе, като се притиска, за да се слепне добре. Намазва се леко със сос "Уасаби" и отгоре се поставя филийка сьомга (суши "Салмон").
6
Суши 6
Парче от омлета се поставя върху правоъгълно канапе от ориз и се завива с лентичка от кори "Нори" (суши "Тамаго-маки").
7
Суши 7
Канапе от ориз се завива с кора "Нори" и върху него се слагат малко накълцана сьомга и праз лук (суши "Неги-торо").
8
Суши 8
Парченце краставица се завива в ориз, притиска се добре и се завива на руло в кори "Нори" (суши "Капамаки").
9
Суши 9
Сушито се поднася със соев сос и сос "Уасаби".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: