Зеленчукова салата с фенел и пушена риба

Салата с пушена риба, краставица, фенел и "Айсберг", гарнирана с яйца и овкусена с ароматен дресинг
Източник: Бон Апети
Дата: 14.11.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г салата "Айсберг"
50 г пушена сьомга
1 пушена скумрия
2 яйца
1 фенел (250 г)
1/2 краставица
1/7 глава лук
3-4 стръка копър
1 к. ч. зехтин
4 с. л. лимонов сок
1 с. л. захар
1 ч. л. синапено семе
1 ч. л. горчица
1 ч. л. сол (непълна)


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова салата с фенел и пушена риба
Скумрията се филетира, като костите и кожата се отстраняват, и се накъсва на парченца.
2
Зеленчукова салата с фенел и пушена риба 2
Салатата се нарязва на ленти, краставицата - на кръгчета, а фенелът - на фини полумесеци.
3
Зеленчукова салата с фенел и пушена риба 3
Съставките за дресинга се смесват и се пасират.
4
Зеленчукова салата с фенел и пушена риба 4
Сьомгата се нарязва на тънки ивици.
5
Зеленчукова салата с фенел и пушена риба 5
Салатата се аранжира в чиния и се гарнира със сварените яйца. Дресингът се поднася в подходяща купичка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: