Свежа салата с боровинков винегрeт

Дата: 08.06.2010
Източник: healthandwellness
ТИТЛА: Чирак
Свежа салата с боровинков винегрeт
 
Необходими продукти:
2 ¼ ч. ч. боровинков сок
2 с. л. магданоз (нарязан наситно)
100 г настъргано синьо сирене
½ ч. ч. орехи (нарязани наситно)
½ глава червен лук (нарязана на колелца)
1 резенче круша (нарязано наситно)
1 салата "Айсберг"
сол и черен пипер на вкус
½ с. л. мед
2 с. л. копър (нарязан наситно)
2 с. л. винен оцет
2 с. л. сок от портокал
2 с. л. зехтин
½ глава лук (нарязана наситно)
3 с. л. изсушени боровинки (нарязани)
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Винегретът се приготвя, като в блендер се изсипва половината от боровинковия сок заедно с оцета, за да се разбие добре. Овкусява се със сол и черен пипер.

2
Останалата част от боровинковия сок се сипва в салатена купа, като се разбърква добре с всички останали съставки.
3
Салатата се накъсва, слага се в салатената купа, добавят се парчето круша, червеният лук, сол и черен пипер и половината от орехите. Салатата се разклаща (не се мачка, за да остане въздушна и рошава) в купата, като се прибавяе разбитата с блендер част от винегрета . Най-отгоре се поръсва с настърганото синьото сирене, прибавя се останалата част от орехите и се добавя магданозът.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
http://bonapeti.novatv.bg/uploads/users/user5844_xn86OCUnN3.JPG
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Снимката е уникална :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


229 ДУШИ ОНЛАЙН
Zornica Atanasova коментира рецептата Рибена яхния
Кристин Манолова се регистрира в сайта.
Даниела Дечева коментира рецептата Трицветна торта
Лусияна се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Тарт „Рататуй“
zmugly коментира рецептата Стек от риба тон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта