Свински котлет по струмски

Рецепта от книжката "Как да се храним: При анемии"
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2008
Свински котлет по струмски
 
Необходими продукти:
4 свински котлета
100 мл течна сметана
1 буркан цели домати
10 черни маслини
4 парченца пушено сирене
4 парченца топено сирене
3-4 скилидки чесън
1 в. ч. сухо бяло вино
2-3 с. л. олио
1 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. сушен риган
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински котлет по струмски
Kотлетите се обезкостяват, почистват се и се подсушават, след което се поръсват със сол и черен пипер.
2
Свински котлет по струмски 2
Така подготвените котлети се пържат с малко олио до леко порозовяване от двете страни.
3
Свински котлет по струмски 3
Чесънът се наситнява и половината от него се смесва с пюрираните домати и подправките - сол, кимион, кориандър и риган.
4
Свински котлет по струмски 4
В отделен съд се разтопяват двата вида сирене заедно със сметаната и останалия чесън.
5
Свински котлет по струмски 5
Сосът се бърка до получаването на еднородна смес и се посолява.
6
Свински котлет по струмски 6
На дъното на чугунен или гледжосан съд се слагат 4–5 лъжици от доматената смес и отгоре се подреждат пържолите.
7
Свински котлет по струмски 7
Част от сметановия сос се излива върху пържолите, а другата част се разбърква с деглазираното вино и се добавя в съда.
8
Свински котлет по струмски 8
Завършва се с маслините и остатъка от доматите.
9
Свински котлет по струмски 9
Полива се с 3–4 лъжици олио, похлупва се и ястието се изпича в умерена фурна (160 градуса) за 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: